+ Meer informatie

Olmert opent expositie van Wessels in Rijssen

Burgemeester Jeruzalem in zijn sas met bezoek

2 minuten leestijd

,,Juist vanuit onze geloofsopvatting bestaan er bijzondere gevoelens voor uw stad en uw volk. U kunt van ons gebed en voorbede voor uw land verzekerd zijn. Het gebed voor de vrede van Jeruzalem, waartoe Psalm 122 aanspoort, is in Rijssen zeker van toepassing". Dat zei burgemeester E. van Voorden gisteravond tegen zijn collega Ehud Olmert van Jeruzalem.

Olmert verrichtte de officiële opening van de expositie "Bid voor de vrede van Jeruzalem" van de Rijssense kunstschilder Albert Wessels. Hij zei veel over Rijssen gehoord te hebben van Wessels en bemoedigd te zijn door de gevoelens van vriendschap. ,,Ik kan hier vandaag maar erg kort zijn, morgen om acht uur heb ik alweer een bespreking in Jeruzalem, maar aan dit bezoek zal ik nog lang terugdenken".

Volgens Olmert weten de burgers van Jeruzalem van de gebeden vanuit Rijssen en voelen zij ook in hun hart de liefde die er voor hen is. Olmert nam een cheque van 80.000 gulden in ontvangst, bijeengebracht door de lezers van de Gezinsgids. De cheque werd hem overhandigd door manager J. O. Verkerk van de Gezinsgids en directeur C. A. Otte van uitgeverij De Banier.

De helft van het bedrag wordt besteed aan het door Albert Wessels geillustreerde boek "Verhalen uit de Tenach", dat is bedoeld om de joden kennis te laten maken met de Bijbel.

Na afloop van het officiële gedeelte liet Albert Wessels weten dat dankbaarheid bij deze expositie overheerst. ,,Ik heb een moeilijke tijd achter de rug en had niet gedacht dat het nog zover zou komen". Wessels zei enorm geholpen te zijn door zijn vrouw en kinderen om de tentoonstelling er alsnog te krijgen. Ook een flink aantal vrijwilligers heeft in korte tijd veel werk verricht.

De komst van burgemeester Olmert naar Rijssen is ook te danken aan de vriendschapsbetrekkingen die Albert Wessels met hem onderhoudt. ,,We hebben diepgaande gesprekken gevoerd". Wessels wijst daarbij op het enorme schilderij waarop de ondergang van de Egyptenaren in de Rode Zee is uitgebeeld. ,,Ik heb hem gezegd dat diezelfde God Die toen Israël redde, nog leeft en ook nog wonderen kan doen. Dat heb ik ook met deze tentoonstelling willen laten uitkomen".

Foto's

De tentoonstelling is nog tot en met zaterdagmiddag te bezichtigen in de stadhuishal. De toegang is gratis. Behalve de bijbelse taferelen zijn er ook foto's te zien van fotograaf René van de Berg en tekeningen van de heren J. van Putten en J. W. Keizer uit Rijssen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.