+ Meer informatie

Human. Verbond kampt met niet tevreden leden

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - Bijna 40 procent van de leden van het Humanistisch Verbond die langer dan twee jaar lid zijn, is maar half of zelfs helemaal niet tevreden over hun lidmaatschap. Slechts 2 procent van de ontevreden leden overweegt echter het lidmaatschap op te zeggen.

Dat is een van de uitkomsten van een onderzoek van de afdeling publiciteit van het Verbond onder de nieuwe leden, de vertrokken leden en de mensen die meer dan twee jaar lid zijn van het Verbond. Al 25 jaar schommelt het aantal leden van het Verbond rond 15.000. Er komen wel nieuwe leden bij, maar het aantal mensen dat hun lidmaatschap opzegt, is bijna even groot. In 1989 stonden tegenover 1100 nieuwe leden 1000 'afvallers'.

De tevredenheid blijkt het grootst bij de niet-actieve leden en de leden onder de 40 jaar. Vooral mensen die lid werden om de humanistische gedachte en/of beweging te steunen, om de belangen van de buitenkerkelijken te verdedigen, of als blijk van waardering voor bij voorbeeld de humanistische geestelijke verzorging, zijn tevreden. Echt ontevreden zijn de leden die zich voor de gezelligheid bij het Verbond aansloten of om gelijkgezinden te ontmoeten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.