+ Meer informatie

Rotterdam: milieu blijft onze zaal:

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — Er moet voor een verdergaande uitholling van gemeentelijke taken en bevoegdheden op milieugebied worden gewaakt. Het milieubeleid mag nooit alleen een zaak van rijk en provincie worden.

Dit staat in het maandag verschenen milieubeleidsplan van de gemeente Rotterdam. Het plan dient werkkader te zijn voor het Rotterdamse milieuhygiënische beleid. Daarnaast is het een inventarisatie van de gemeentelijke taken, bevoegdheden en organisatie.

B en w van Rotterdam schrijven in een begeleidende brief dat zij met het oog op de directe betrokkenheid bij de milieuproblematiek eigen initiatievenr zullen moeten blijven ontplooien zolang de provincie Zuid-Holland en het openbaar lichaam Rijnmond nog niet hun eigen milieubeleidsplan hebben gepresenteerd. De Rotterdamse bestuurders stellen overigens in de brief dat het gemeentelijk milieubeleid een afgeleid beleid moet zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.