+ Meer informatie

Overeenkomst fusie R'damse thuiszorg

1 minuut leestijd

ROTTERDAM - De ondernemingsraden en de directies van de Rotterdamse kruisverenigingen en drie stichtingen voor thuishulp in Rotterdam hebben overeenstemming bereikt over een voorgenomen fusie.

Met de vakbonden is een sociaal plan overeengekomen waarin wordt gegarandeerd dat er de komende jaren geen gedwongen ontslagen zullen vallen. Bovendien zullen de ondernemingsraden nauw betrokken worden bij alle aspecten van de fusie. Dit hebben de betrokken instellingen gisteren meegedeeld.

De ondernemingsraden hadden aanvankelijk een negatief advies uitgebracht^bolirdat zijrvondenidat onvoldoende duidelijk was welke consequenties de fusie zou hebben voor de vierduizend personeelsleden. Nu hierover harde toezeggingen zijn gedaan hebben de ondernemingsraden de overeenkomst waarin het fusiebesluit, de medezeggenschap en het sociaal plan zijn geregeld, ondertekend.

De juridische fusie van de instellingen, die gezamenlijk 35.000 cliënten hebben, krijgt op 1 januari 1991 zijn beslag. Het personeel is vanaf die datum in dienst van de Stichting Thuishulp Rotterdam. Daarna wordt begonnen met het in elkaar schuiven van het kruiswerk en de thuishulp. Deze reorganisatie zal naar verwachting drie jaar in beslag nemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.