+ Meer informatie

Kunst in Tokio

1 minuut leestijd

In de Japanse hoofdstad Tokio is de Nederlandse expositie "Imitatie en Inspiratie" te zien geweest in het Suntory Kunstmuseum. Daarin werd de Japanse invloed op de Nederlandse kunst vanaf 1650 tot heden weergegeven. Voor deze expositie, ook bekeken door koningin Beatrix tijdens haar recente staatsbezoek, was de Japanse belangstelling relatief groot: zo'n 35.000 mensen kwamen kijken, terwijl normaal een expositie in dat museum een 10.000 bezoekers trekt. Veel Japanners wilden kennelijk graag zien hoe Van Gogh zfjn 'oosterse' taferelen uitbeeldde en hoe anderen hun 'japonaiserie├źn' en 'chinoiserie├źn' maakten. Ook wij kunnen straks meegenieten: van 25 april tot 26 juli zal "Imitatie en Inspiratie" uitgestald zijn in het Amsterdamse Rijksmuseum.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.