+ Meer informatie

i^tseqef^

2 minuten leestijd

48 mm.) gewijd aan de communicatiesatellieten.

De Afrikaanse republieken Djibouti en Gabon hebben beide bijzondere uitgaven die spoorwegen als onderwerp hebben'. De zegels van Gabon, in het kader van de herdenking van de 200ste „geboortedag" van Stephenson, rondlegger van de spoorwegen, tonen, e Rocket uit 1829 met een portret van de uitvinder, maar ook de nieuwste snelle Franse trein. ' Heinrich von Stephan, stichter van de wereldpostunie en 150 jaren geleden geboren, staat afgedrukt op een zegel van de republiek Opper Volta.

Het tiende congres van de communistische jeugdorganisatie in Hongarije krijgt in dit land bijzondere aandacht op een zegel, die vandaag uitkomt, evenals een zegel ter gelegenheid van het 100jarig bestaan van de Hongaarse Rode Kruis.

Het vorstendom Liechtenstein, waar op 9 juni een blok van drie zegels verschijnt in verband met de 75ste verjaardag van vorst Frans Jozef II, roept via fraaie folders de filatelisten nu al op om volgend jaar augustus naar Liechtenstein te komen om de 10de postzegelexpositie in deze ministaat te bezoeken.

Vandaag wordt in de steden, waar de Verenigde Naties en enkele hoofdinstelOXM 30»*^ lingen ervan zijn gevestigd, New York, Geneve en Wenen, de serie speciale zegels over „nieuwe en te vernieuwen energiebronnen" uitgegeven. De waarden zijn $ 0,20 en 0,40, S.Fr. 1,10 en öS 6,50. Van 10 - 21 augustus zal in de Keniase hoofdstad Nairobi een VN-con| gres over dit thema worden gehouden; waaraan tal van landen zullen deelne-^ men.

Vier presidenten werden afgedrukï op een zeeel van 5 c, welke morsen uit; komt in de republiek Zuid-Afrika. Het zijn C. R. Swart, die van 31 mei 1961 tot 31 mei 1967 de functie van staatshoofd bekleedde, J. J. Fouché (1968-1975), N. Diederichs (1975-1978) en B. J. Vorstei(1978-1979). De zegel van 15c draagt dè beeltenis van de huidige president Ma-i rais Voljoen. V0|

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.