+ Meer informatie

Vierdaagse met record aantal uitlopers

1 minuut leestijd

NIJMEGEN (ANP) - Een kleine 35.000 deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse hebben gisteren het wandelfestijn volbracht. Over een koude en regenachtige Nijmeegse St.-Annastraat kwam het peloton urenlang bin-

Langs het parcours van de intocht was het de hele week drukker dan ooit, zodat de 75e Vierdaagse de geschiedenis ingaat als de Vierdaagse van de records. Ruim 38.000 wandelaars begonnen aan de vierdaagse tocht. Meer dan 3000 deelnemers moesten halverwege opgeven, zodat deze Vierdaagse ook meer uitvallers dan ooit heeft gekend. Marsleider Chr. Bos: „Dat is ook geen wonder, want er hebben zich heel veel mensen ingeschreven die zonder voldoende oefening aan de krachtmeting begonnen zijn. En voor de Vierdaagse heb je nu eenmaal honderden trainingskilometers nodig, anders red je het niet".

Deelnemers iiit totaal 42 landen kwamen aan de finish in Nijmegen. Er waren inschrijvingen uit 43 landen, maar de Chinese ploeg van drie mensen is niet gestart.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.