+ Meer informatie

Geitlam

1 minuut leestijd

Wij hebben een geitlam van ongeveer een maand oud, maar nu krijgt het dier horens. Dat vinden wij niet leuk! Is er nog iets tegen te doen, zonder dat het dier pijn krijgt? Antwoord — Wanneer een veehouder zijn rundvee onthoornt, bijv. omdat hij een loopstal heeft, heeft dat een gegronde reden. Maar een geitlam onthoornen alleen omdat u horens niet leuk vindt is fout. Ruil het lam dan liever voor een ander dat stellig géén horens zal krijgen, bijv. van de gewone, witte, kortharige Nederlandse geit. Bij zeer jonge dieren kan men de horengroei voorkomen door elektrisch onthoornen of door bewerking van de horenpit met natronstiften enz. Later kan de dierenarts de horens nog wel operatief verwijderen, maar dat is toch lang niet lekker voor het dier. Wij nemen aan 9 Natuurlijk hoeft u mosterd niet kant en klaar te kopen. Van mosterdzaadjes kan men het ook zelf maken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.