+ Meer informatie

Just between friends

2 minuten leestijd

In Ontario wordt de maand december gekenmerkt door een sfeer van verwachting. Je wordt er mee omringd in de smaakvol versierde winkelcentra, waar nu eens mooie melodieën klinken van oude kerstliederen. En dan al die glimmende reclamekrantjes die dagelijks met de post meekomen en onrealistische voldoening beloven, als we m.aar dit ofdatprodukt in huis halen. De verleiding wordt nog vergroot, doordat we niet eerder hoeven te betalen dan december 1996. Maar als de onttakelde dennebomen weer bij het vuil liggen, is het gevoel van onvrede vaak groter dan ooit tevoren. Het is gezellig als je samen met je man en kinderen om een rijk gedekte tafel mag zitten. Maar hoe moeilijk zal het zijn als je dagelijks naar het ziekenhuis moet om een geliefd familielid te bezoeken die langzaam wegteert aan een slopende ziekte? Of als je te vroeg geboren baby al weken in de couveuse ligt, en het wiegje thuis nog steeds leeg staat. En het onbegrepen verdriet als je huwelijk kinderloos gebleven is. Of misschien heeft u kinderen, maar komen ze nooit eens op bezoek. En wat zal de gezelligheid juist gemist worden ah je nog maar net weduwe geworden bent, of erger nog als je man jou en je kinderen in de steek gelaten heeft voor die andere vrouw? Of ah je een voor een al je vrienden in het huwelijksbootje hebt zien stappen en je voelt je overal maar bij hangen ah het vijfde wiel aan de wagen? Daar moet ik soms aan denken ah ik voor de zoveelste keer het bed uit moet voor een grieperig kind. En ah het moeilijk is om de kinderen rustig te houden voorFoppe die het dagelijkse geharrewar nu zo slecht verdragen kan. Het is gewoon niet te vergelijken met wat andere mensen soms moeten doorstaan. Dan zou ik al die mensen wel willen samen brengen, zodat men elkaar zou kunnen troosten. Maar dat is ook geen echte oplossing. Er is maar één rentedie voor de pijn, leegte en onrust in ons hart. En gelukkig is dat medicijn overal ter wereld te verkrijgen, ook nog ah het Kind in de kribbe door de meesten allang weer vergeten is. Christus nodigt Zelf om tot Hem te komen om ware rust te vinden voor de ziel En dat is onze wens voor u allemaal, dat u Zijn zacht juk mag dragen in het nieuwe jaar!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.