+ Meer informatie

Heineken wil Zwarte Kip eind '81 sluiten

Personeel wil eerst onderzoek

1 minuut leestijd

HATTEM — De directie van eineken heeft maandagmid)g haar voorgenomen besluit ;kend gefnaakt om haar vesting de Zwarte Kip in Hattem taal 57 medewerkers, in prinpe nog dit jaar te sluiten. Hei;ken deelt in zijn persbericht ee dat de Hattemer vestiging enige jaren met verlies raait.

In de produktievestiging wordt naast i Zwarte Kip advocaat en vruchtenijn ook sherry en wijn gebotteld. De idememingsraad van de Zwarte Kip allerminst tevreden over de gang van ken. Allereerst omdat op een vraag lar het beleid van Heineken in de Hattemer situatie de directie meegedeeld heeft op het standpunt te staan dat structureel verliesgevende vestigingen moeten worden afgesloten, aldus de heer G. tsouma, voorzitter van de ondernemingsraad. De ondernemingsraad van Zwarte Kip heeft verder protest aangetekend tegen de gevolgde gang van zaken'.

Voorstel

Reeds op 16 oktober 1980 heeft de raad een initiatiefvoorstel uitgebracht dat door Heineken tot nu toe niet met de OR is doorgesproken. In hoeverre hier de procedurefouten zijn gemaakt wil de ondernemingsraad met de bedrij f scommissie gaan uitzoeken. De kern van het OR-voorstel is dat men een gedegen onderzoek wil naar de advocaatmarkt en men de mogelijkheden onderzocht wil zien om het distributieonderdeel voor de horeca op de Veluwe en Overijssel onder te brengen in Hattem.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.