+ Meer informatie

Harderwijkse CDA'er pleit sterk voor gezin

1 minuut leestijd

HARDERWIJK - De CDA-fractie in Harderwijk hield gisteravond onverwachts een krachtig pleidooi voor het gezin als hoeksteen van de samenleving. Woordvoerder drs. H. H. Wubs riep welzijnswethouder J. ter Steeg (eveneens CDA) tevergeefs op een notitie te wijden aan „de grote betekenis van het gezin" voor de ontwikkeling van kinderen naar volwassenheid.

De raad ging akkoord met de basisnotitie voor jeugdwelzijnsbeleid, die zal worden gevolgd door vijf notities over deelonderwerpen. In het voorkomen van achterstanden en problemen bij jongeren zag CDA'er Wubs allereerst een taak weggelegd voor het gezin. „De beste preventie tegen ontsporingen en achterstanden van jongeren is een sterk, harmonieus en stabiel gezin. Dat is de aangewezen plaats voor vorming en groei, met name ook de geestelijke groei. De kracht van de opvoeding ligt primair in het voorbeeld van ouders".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.