+ Meer informatie

PCO en KOV gaan meer samen doen

1 minuut leestijd

UTRECHT - De Protestants Christelijke Onderwijsvakorganisatie (PCO) gaat Jntensiever samenwerken" met de Katholieke Onderwijsvakorganisatie (KOV). „We denken dat we door deze keus onze invloed kunnen vergroten", aldus PCO-voorzitter E. W. de Jong vanmorgen in Utrecht op de jaarvergadering van zijn organisatie.

In zijn jaarrede liet De Jong weten zeer bezorgd te zijn over het uitblijven van politieke duidelijkheid over de invoering van de basisvorming in het voortgezet onderwijs. De PCO heeft weliswaar bezwaren tegen basisvorming -het voorstel gaat de bond eigenlijk niet ver genoeg—, maar pleit nu voor een snelle invoering. De Jong stelde dat het personeel langzamerhand recht heeft op duide; lijkheid. „Vertraging in de besluitvorming door politiek muggezifteii in de Eerste Kamer zoals bij het plan-Simons zich heeft voorgedaan lijkt mij voor de mensen in de school onverantwoord", aldus de voorzitter.

De Jong dfeed in Utrecht ook een „klemmend beroep" op de geestverwante fractie van het CDA in de Tweede Kamer. Voorzitter Brinkman en zijn collega-fractieleden moeten van de voorzitter ophouden met het oplaten van allerlei proefballons op onderwijsterrein. Het vergroot de onzekerheid bij het onderwijspersoneel. De PCO-voorzitter meent verder dal deze voorstellen „uitermate bedreigend" zijn voor het Nederlandse onderwijsbestel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.