+ Meer informatie

Liedprijsvraag voor Reformatiejubileum 2017

1 minuut leestijd

De Evangelische Kirche in Duitsland (EKD) en de Duitse evangelische Kirchentag hebben een prijsvraag uitgeschreven die liederen moet opleveren voor het 500-jarig jubileum van de Reformatie in 2017. Er zal een gemeenschappelijk liedboek worden samengesteld waaruit in ieder geval gezongen zal worden tijdens de dienst waarmee in 2017 de Kirchentag wordt afgesloten. Voor de prijsvraag worden liederen gezocht waarin centrale thema’s van de Reformatie op eigentijdse wijze worden vertolkt. Zowel nieuwe composities als eigentijdse vertolkingen van 16e-eeuwse reformatieliederen zijn welkom. Tot 28 februari 2015 kunnen liederen worden ingestuurd. Maart 2016 wordt het winnende lied bekendgemaakt en bepaalt de jury welke tien liederen in het liedboek worden opgenomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.