+ Meer informatie

Raadslid Rijssen: Onderbetaald

1 minuut leestijd

RIJSSEN - De Rijssense PvdA-fractieleider R. M. C. Delahaije vindt dat gemeenteraadsleden veel te weinig geld krijgen voor hun raadswerk. Als dat niet verandert, zal het raadslidmaatschap op den duur alleen nog maar te doen zijn voor 65-plussers en al dan niet gedeeltelijk werklozen.

PvdA-voorman Delahaije zegt dat in zijn algemene beschouwingen bij de begroting voor volgend jaar.

Een gemeenteraadslid is per week ruim twintig uur kwijt als hij zijn gemeenteraadswerk goed wil doen. "Na invoering van de dualisering volgend jaar zal dat alleen maar meer worden, als je tenminste de relatie tussen burger en politiek wilt herstellen. Populair gezegd: als je de straat op wilt en de wijk in gaat, dan heb je aan twintig uur niet genoeg."

Delahaije vindt dan ook dat er zware tijden gaan aanbreken voor raadsleden die een fulltimebaan van ruim veertig uur per week hebben. "Wil je het gemeenteraadswerk aantrekkelijk houden voor deze groep, dan zal de vergoed ing voor gemeenteraadsleden moeten worden opgetrokken, zodat ze een deel van hun baan op kunnen zeggen."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.