+ Meer informatie

Bombardementen

1 minuut leestijd

Wat hebt u gemerkt van de effectiviteit van geallieerde bombardementen op nucleaire installaties en fabrieken? „Het was voor ons erg moeilijk om, weken na de bombardementen, vast te stellen wat de geallieerden hadden gedaan en wat de Irakezen zelf hadden verwoest om hun activiteiten uit te wissen. En er is veel door de Irakezen verwoest — we hebben technieken om dat vast te stellen. De bombardementen waren in ieder geval uitzonderlijk precies. Zo was een aantal van de installaties die wij bezochten omringd met bomen en bloemterrassen. Daarvan was niets verwoest".

„De meeste installaties zijn gebouwd rondom Bagdad, in gebieden waar militaire en industriële activiteiten elkaar afwisselen. Slechts enkele waren gebouwd in de buurt van burgerwoningen. Daardoor zouden ze immers alleen maar zijn opgevallen. Juist door ze tussen gewone bedrijven te plaatsen, vielen de installaties niet op. Al Furat, een fabriek voor

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.