+ Meer informatie

Ondanks acties toch fusie A'damse ziekenhuizen

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De acties van de veertig medische specialisten in het Andreasziekenhuis brengen geen enkele verandering in het voornemen tot fusie van het Andreas- en het Slotervaartziekenhuis. De directies van de ziekenhuizen hebben dit gisteren bekendgemaakt.

Mede op aandringen van met name het Ziekenfonds Amsterdam en Omstreken (ZAO) en andere ziektekostenverzekeraars heeft het Slotervaart enige tijd het voornemen gehad om de fusieprocedure te versnellen. Aanleiding was de bestuurlijke chaos die bij het Andreas dreigde als gevolg van het verzet van het medisch personeel tegen het samengaan. Dat verzet leidde tot het ontslag van directeur J. Hagen begin april, enkele weken later gevolgd door de eis van de medici om ook de voorzitter van de raad van toezicht, A. Mallee, de laan uit te sturen.

De directie van het Andreas en de raad van toezicht hebben gistermiddag bekendgemaakt geen gehoor aan die eis te zullen geven en normaal door te willen gaan met het fusieproces. Het Amsterdamse organisatie-adviesbureau Moret, Ernst en Young heeft de opdracht gekregen om een stappenplan op te stellen, dat naar verwachting eind juni klaar is. De fusie moet eind 1992 haar beslag hebben gekregen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.