+ Meer informatie

Zoveel hoofden......

3 minuten leestijd

Lente in Israël
In Terdege nr. 18 stond een artikel met als titel "Lente in Israël". Wat mij bij het lezen steeds meer verwonderde was de reactie van "Klaas" in dit artikel. Als je dit leest begrijpen wij in Nederland zelfs waarom de Israëli's zo blij zijn met dit prachtige groene land wat anders onvruchtbaar is. Onbegrijpelijk als hij het Meer van Gennesareth vergelijkt met het IJsselmeer. Het moerassige Nederland is toch op geen enkele manier te vergelijken met Israël? Hij zegt er niets bijzonders aan te zien. Nee, dit valt me bitter tegen van een Hollandse vrijwilliger.

W. Companjen-Sas,


Kasteel
Hiermee wil ik reageren op de rubriek "Thuistips" in de Terdege van 9 juni jl. Daarin schrijft u op pagina  63 dat de tuin van kasteel "Ter Hooge" (er staat Ter Hoofe, maar dat zal een drukfout zijn) het hele jaar gratis toegankelijk is. Dit is evenwel niet juist. De tuin van kasteel "Ter Hooge" wordt beheerd door de Stichting Het Zeeuwse Landschap, en is niet vrij toegankelijk. Er is een wandelroute uitgezet door het bos en de tuin, die alleen toegankelijk is voor donateurs van de Stichting. Nadere informatie kunt u krijgen bij: Stichting Het Zeeuwse Landschap, postbus 25, 4450 AA Heinskenszand. Tel. 01106-2640.
N. de Bruijne
Heemsbergen, Vlissingen


Kerksnoep
De nieuwe Terdege doorbladerend, kom ik de paklijst voor de vakantie tegen. Best handig! Maar wat zie ik onder het kopje voor de zondag? Kerksnoep.Ja, stel je voor, dat je dat zou vergeten! Vindt u het ook niet een wat rare gewoonte? Of hebben we thuis of op het werk ook altijd de Mentos of Topdrop binnen handbereik? M.b.t. de kleding als we naar de kerk gaan wordt wel eens de vergelijking gemaakt met een bezoek aan de Koningin. Terecht, maar... zou ü, nia. Ze mag nog niet werken. St. Hubertus 33, 6713JNEde. Vorig jaar onderging mevr. Uw eigen hoed ontwerpen en maken! Dat kan op de cursus van mevr. SmitSchoenmaker uit Terneuzen. De cursus bestaat uit twee maal twee lesuren per dag van maandag t/m vrijdag. De cursus heeft plaats in de periode augustus tot half september en wordt gegeven in Terneuzen en/of in Franeals de Koningin met u in gesprek is, een snoepje durven nemen? Nee, toch? En in de kerk doen we het wel... 'k Heb een ander voorstel: Laten we in het vervolg die rol snoep maar thuislaten en het geld daarvan extra in de collectezak doen. We zullen best een paar mensen blij maken: de diakenen, omdat de collecte wat hoger is dan normaal, de dominee of ouderling, die nu niet meer tegen zo'n kauwende menigte hoeft aan te kijken (wat me een onsmakelijk gezicht lijkt) en de koster, die nu niet meer al die achtergebleven papiertjes en gevallen snoepjes hoeft op te ruimen. Hiermee wil ik natuurlijk niet zeggen, dat u, als u kleine kinderen hebt, ze niet een keer een snoepje mag geven (hoewel dat mijns inziens ook wel eens iets minder kan). Maar dat volwassen mensen zich niet eens zo'n anderhalf uur kunnen bedwingen... Sjaan Oosterom, Gouda B. Elzinga-Bijlsma (53) .

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.