+ Meer informatie

Het blijft niet bij dromen!

„Succes in de tuin hangt niet af van portemoimee'

2 minuten leestijd

Voor elk soort tuinliefhebber is •"T\^^w^n^ .,«» •..: « 'UI .IJ sr inspiratie te vinden in de veel

Dromen van turnen is een boek om mee weg te dromen over mogelijkheden en wensen met betrekking tot je eigen tuin. de Maar het blijft niet bij dromen! De foto's in deze uitgave zijn zo mooi, dat de afbeeldingen wérkelijk stuk voor stuk droomtuinen zijn. De titel van dit nieuwe boek van uitgeverij Terra is dan ook zeker niet overdreven. heid van schitterende tuinen. Fraucesca Greenoak, de auteur, heeft het boek ingedeeld in een twintigtal hoofdstukjes, elk met een eigen ^*'J' ^" ontwerp. Het is voor de le, .;;i*'} ^®'' ^®" kwestie van kiezen en keuren uit de schat aan gegevens die Greenoak aanbiedt. Deze tuin, te vinden in South-Island in Nieuw-Zeeland, is een voorbeeld van een formeel ingedeelde tuin. Een elegant tuinhuis, een stenen doopvont, een van metaal geconstrueerd rozenprieel en een strakke indeling zorgen voor iets bijzonders. Foto uit •Dromen van tuinen" Door E. C. van Balen

Het boek bevat schitterende foto's van kruiden- en pluktuinen, van romantische rozentuinen met rozenpoorten en ommuurde tuinen. Er is zowel een hoofdstukje over watertuinen als over het kweken van fruit.

De plaatjes laten zien wat andere mensen in hun tuin konden bereiken. Misschien een stimulans om aan de slag te gaan.

Engels karakter

Een grote verdienste van dit boek is dat de genoemde planten heel gewone planten zijn, die elke kweker in voorraad heeft. In de inleiding wordt gezegd dat succes in de tuin zeker niet afhankelijk is van een dikke portemonnee, die het mogelijk maakt om bij voorbeeld exclusieve planten te kopen. Het moet echter volstrekt duidelijk zijn dat we geen tuintjes van eengezinswoningen aantreffen en dat de tuinen en huizen wat grootte en luxe betreft meer dan gemiddeld zijn. Ook hieruit blijkt dat we met de bewerking van een Engels boek te doen hebben. Wie ooit in Engeland was, zal zich zeker weer aan de overkant van de Noordzee wanen. Onmiskenbaar draagt "Dromen van tuinen" een Engels karakter.

Wie van Engeland houdt, zal verrukt zijn over dit boek. Wie weet, wordt "een droom van een tuin" werkelijkheid. N.a.v. "Dromen van tuinen", door Francesca Greenoak (Nederlandse vertaling en bewerking Elisabeth de Lestrieux); gebonden; uitg. Terra-Lannoo, 1991; 192 blz.; prijs 49,90 gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.