+ Meer informatie

Nieuw plan voor eeii ffipen hart**'klmiek

2 minuten leestijd

DEN HAAG — De Stichting open hartchirurgie heeft aan de plaatsvervangend directeur-generaal voor de Volksgezondheid het plan voorgelegd om in Breda, in hel voormalig sanatorium de Klokkenlyerg, een kliniek in te richten voor open-hartchirurgie.

Er zouden jaarlijks duizend operaties verricht moeten kunnen worden.

Namens de stichting heeft de Eindhovense hartchirurg dr. P. van der Schaar het plan ingediend. Het wordt gesteund door het Amerikaanse organisatiebureau voor gezondheidszorg American medical international (AMI), dat ook in Europa diverse ziekenhuizen beheert.

Gesprekken

Donderdag heeft de plaatsvervangend directeur-generaal, drs. H. A. M. Eisen, ook de hartpatiëntenvereniging ontvangen, in de persoon van de Nijmeegse hartspecialist prof. dr. Kuypers. Deze vereniging wil ergens in het land een kliniek opzetten met een capaciteit van 2.0O0 open-hartoperaties per jaar, uit te voeren door acht chirurgen. Volgende week heeft drs. f&sen gesprekken met twee andere plannenmakers, het groot ziekengasthuis in Den Bosch en twee ziekenhuizen in Zwolle. Dts. Blsen xal op 19 augustus advies uitl»eDg»n aan staatssecretaris Hendriks van Volksgezondheid en staatssecretaris Klein van Onderwijs en wetenschappen.

Strevtn
Hun streven is per 1980 in Nederiand 4.000 open-hartoperaties mogelijk te maken, door uitbreiding van de bestaande klinieken van vijf academische en drie algemene ziekenhuizen. Het kabinet zal tenslotte beslissen of men kan volstaan met uitbreiding van de bestaande klinieken, dan wel dat er gebruik zal worden gemaakt van een van de i^nnen voor een nieuwe kliniek erbij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.