+ Meer informatie

Remington open tiouden

Kamer:

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Leden van alle fracties in de Tweede kamer, met uitzondering van de Boerenpartij, 'hebben minister Van Aardenne van Economische zaken vrijdag schriftelijk gevraagd te voorkomen dat de schrijfmachinefabriek Remington Rand BV in Den Bosch door faillissement moet sluiten. De fabriek is deze week door het personeel bezet. Sluiting zou 1350 mensen hun baan kosten.

De kamerleden willen weten of bet juist is dat twee Amerikaanse beleggersgroepen weigeren hun aandelen in Remington Rand Corporation, de holding van de werkmaatschappij in Den Bosch, te verkopen aan een gegadigde die de produktie en de verkoop wil voortzetten.

„Is het juist dat daar geen redelijke Amerikaanse of Europese belangen, behalve speculatieve overwegingen van beide beleggersgroepen mee gediend zijn?", vragen de kamerleden. Zij willen dat Van Aardenne zijn invloed gebruikt, eventueel langs diplomatieke weg, opdat deze beleggers hun mening herzien en alsnog een beslissing nemen die de werkgelegenheid bij Remington in Den Bosch in stand houdt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.