+ Meer informatie

College Nijkerk kiest voor duurder raadhuisplan

B en W houden rekening met groei

2 minuten leestijd

• BARNEVELD - M. Fieret heeft zich volledig teruggetrokken als directeur van M. Fierets Zeevishandel bv te Barneveld en M. Fierets Diepvries bv te Ederveen. Reden is het wantrouwen dat in de afgelopen jaren gegroeid is ten opzichte van het moederbedrijf N. V. Visserijmaatschappij Kennemerland te IJmuiden. Van onze correspondent NIJKERK - Voor de optie I voor de uitbreiding van het stadvan B en W het meest in ziet, is een investering van ruim acht mil joen gulden nodig. Dit blijkt uit het informatiepakket waarin het college de concrete plannen en cijfers ontvouwt die betrekking heb

De belangrijkste reden om tot nieuwbouw over te gaan is het feit dat de huidige huisvesting van de dienst openbare werken „niet meer voldoet aan de normaal daaraan te stellen eisen", aldus het raadsvoorstel. „Er is te weinig ruimte, er ontbreekt een opvangmogelijkheid voor het publiek, er is geen kantine en het gebouw is volstrekt niet meer representatief'. van openbare werken rekening gehouden met de uitbreiding van een aantal andere afdelingen, uitbreiding van multifunctionele faciliteiten en van de kantine en het kunnen opvangen van toekomstige groei. De tweede optie heeft als extra de realisermg van een nieuw bestuurscentrum, bestaande uit onder andere een nieuwe raadzaal. Deze optie is twee miljoen gulden duurder dan de andere.

In het westen bleken alle molens al voorzien te zijn van een molenaar. Maar omdat mevrouw E. Amersfoort-Van den Brink vanouds uit Gelderland kwam, werd daarop het oog op het oosten gericht. „Voor ons had dat als voordelen dat wij naar een gezonder deel van het land vertrokken en daarnaast waren we gelijk ver weg van het bedrijf waar ik bijna mijn hele leven had gewerkt. Het afscheid doet dan wel even pijn, maar ja...". De ondertoon bij Amersfoort verraadt dat het afscheid van de kennissen en de omgeving het gezin Amersfoort niet makkelijk is gevallen Amersfoort had al wel voldoende

Puur natuur
G. Amersfoort wil met korenmo

Openstelling

De molen is te bezoeken op donderdag van 9.00 tot 17.00 uur (van 12.00 tot 13.00 uur heeft de molenaar lunchpauze) en op zaterdag van 9.00 tot 12.30 uur. Verder altijd als de molen draait en als het roodwit-blauw op de molen wappert.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.