+ Meer informatie

Flinke verliezen conservatieven Engeland-Wales

1 minuut leestijd

LONDEN — De Britse conservatieve partij heeft bij bestuursverkiezingen donderdag in Engeland en Wales flinke: verliezen geleden. De socialistische partij boekte juist flinke winst en heroverde de meerderheid in de bestuursraad van Groot-Londen. Ook in de industriële centra in Noord- en Midden-Engeland kwamen de socialisten goed voor de dag.

De Labourpartij behaalde de meerderheid in ten minste acht van de 47 graafschappen waar verkiezingen werden gehouden. Dit ten nadele van de conservatieven die zelfs sonunige van hun traditionele bolwerken als de graafschappen Cheshire, Berkshire en' Gloucesterhire kwijtraakten. ' De verkiezingen waren de eerste belangrijke voor de regering van mevrouw Thatcher sinds de algemene verkiezingen van 1979.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.