+ Meer informatie

Ouder-en-wijzer

2 minuten leestijd

Wij ouderen hebben het al vele malen in ons leven gezegd: wat gaat de tijd snel, een jaar is zo om. Wanneer je jong bent, sta je echter niet zo lang bij zo'n gezegde stil, het is meer een constatering van een feit dat nu eenmaal vaststaat. Voor de ouderen ligt het toch anders. Onwillekeurig komt de vraag op hoe lang we nog te leven hebben. Ook als we nog helemaal niet over onze gezondheid hebben te klagen, komt het einde toch in zicht. Wanneer we dus weten hier geen blijvende stad te hebben, komt de indringende vraag of we dan wel de „toekomende" zoeken. Mij dunkt, dat is wel het belangrijkste onderwerp waarmee we ons dienen bezig te houden. De dingen van het hier en nu proberen we zo goed mogelijk te regelen. Maar dan kunnen we de zaken met betrekking tot onze eeuwige bestemming toch LJ. Ruijgrok maar niet zo op z'n beloop laten? Zo welmenend wordt ons in het laatste hoofdstuk van de Bijbel, na de beschrijving van het einde van alle dingen, aangeraden: „En die dorst heeft kome; en die wil neme het water des levens om niet." Wanneer we deze woorden ter harte nemen worden we echt ouder en wijzer. Een christen die eeuwigheidsperspectief heeft zal zijn taak op aarde zeker niet verzaken. De aan Luther toegeschreven uitdrukking van het planten van een appelboom, ook wanneer het morgen de laatste dag zou zijn, is zeker bijbels. Vanuit het genoemde perspectief hopen we ook in het komende jaar met u in gesprek te zijn over tal van zaken die onze aandacht vragen. kele plaatsen, o.a. in Apeldoorn, worden door notarissen zelfs openbare bijeenkomsten over deze kwestie georganiseerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.