+ Meer informatie

Verenigde Limburgse bakkerijen kunnen alleen niet verder

1 minuut leestijd

„Een zelfstandig voortbestaan van de 'Verenigde Limburgse bakkerijen is' niet meer mogelijk". Dit verklaarde de voorzitter van de raad van advies van de Verenigde Limburgse bakkerijen, drs. L. Horbach in verband met de onderhandelingen die de laatste tijd worden gevoerd over overname met een aantal grote concerns zoals VVessanen en Scholten Honig. Ingrijpen op korte termijn is nodig om de toekomst van de 300 werknemers te verzekeren, zo zei de heer Horbach. De Verenigde Limburgse bakkerijen zijn dringend aan modernisering toe. Volgens rapporten van onder andere de Nederlandse bakkerijstichting is meer technische kennis in het bedrijf nodig. Over de Menselijkheid van' een sterke man aan de top.waarvan enkele maanden geleden sprake was. zal met de onderhandelingspartners overleg worden gevoerd. „Het is geen eenvoudige zaak", aldus de heer Horbach

De problemen bij de overname spitsen' zich toe op technisch-organisatorische en administratieve aspecten, waarover op dit moment druk overleg wordt gepleegd. Behalve de beide ministeries zijn ook de vakbonden nauw bij het overleg betrokken. 8 Nederland heeft een staatssecretariaat voor vrouwenzaken nodig. Eerst dan zal een krachtig en structureel vrouwenemancipatiebeleid mogelijk zijn. Dit heeft de commisstie „Vrouwen en Partij" van de KVP geschreven in een brief aan premier Den Uyl.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.