+ Meer informatie

Gemeenten regio R'dam werken samen bij vervoer

1 minuut leestijd

ROTTERDAM - Zevenentwintig gemeenten uit de Rijnmond en het Drechtstedengebied gaan hun verkeers- en vervoersbeleid op elkaar afstemmen. Dat hebben zij gisteren in Rotterdam afgesproken.

Een integraal plan op het gebeid van verkeer en vervoer komt voort uit het zogenoemde Tweede Structuurschema Verkeer en Vervoer. Voor onderzoek naar de mogelijkheden daarvan stelt minister Maij-Weggen geld beschikbaar. Zo'n plan kan dienen om samen met het Rijk een nieuwe infrastructuur te realiseren.

Het overleg tussen de regiogemeenten is opgedeeld in zes afdelingen. Het is de bedoeling te komen tot een regionaal verkeer- en vervoersplan. Ook komt de verkeersveiligheid aan de orde en wordt de doorstroming van het verkeer ' aangepakt, mede gezien in het licht van het zogenoemde rekeningrijden.

Er wordt niet alleen beleid ontwikkeld, ook zal de samenwerking tussen de verschillende openbaar-vervoerbedrijven in de regio intensiever worden. Het gaat daarbij om de RET in Rotterdam, het GVB in Dordrecht en de streekvervoerders West-Nederland en Zuid-West-Nederland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.