+ Meer informatie

Geen geld

1 minuut leestijd

Volgens president-kerkvoogd P. W. Hagedoorn uit Nieuweschans is het juist dat niemand zich ooit om het orgel heeft bekommerd. „Ook niet toen het water door lekkage in het gebouw met kubieke meters tegelijk naar binnen stroomde". Geld om het orgel te laten restaureren, heeft de kerkelijke gemeente niet, volgens Hagedoorn. „Bovendien is de noodzaak van restauratie bij ons niet zo aanwezig, want de kerk wordt al jaren niet meer gebruikt voor de eredienst".

Dat orgelrestauraties voor ruim 80 procent worden gesubsidieerd, maakt voor hem geen verschil. „Dan blijft er nog 40.000 gulden over". De mogelijkheid van een vriendenstichting om geld in te zamelen, is volgens Hagedoorn wel onderzocht, „maar dat loopt nog niet zo hard". Van de maatregelen die Monumentenzorg heeft genomen, is de kerkvoogd nog niet op de hoogte, „omdat hij pas vrijdagavond terugkeerde van een bezoek aan Griekenland". Dat Mulder aan het orgel in Sappemeer door ondeskundigheid 60.000 gulden schade heeft aangericht, is hem onbekend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.