+ Meer informatie

Prof. Graafland: Vage nota's geven ieder het zijne

1 minuut leestijd

GOUDA — De hervormde synode moet een helder en krachtig getuigenis afleggen in de kerk en in de wereld; dat wordt van haar gevraagd. Zij doet evenwel het tegenovergestelde: Zij is er een pikeur in (geworden) om nota's en boodschappen te formuleren die door hun vaagheid een meerderheid verwerven, omdat leder het zijne en het hare eruit kan halen. Dat is haar schuldige zwakheid.

Deze uitspraken doet prof. dr. C. Graafland, bijzonder hoogleraar aan de Rijksuniversiteit in Utrecht namens de Gereformeerde Bond, in het tijdschrift Wapenveld, het orgaan van de reünisten van de CSFR. Het desbetreffende Wapenveld-nummer is gewijd aan de bespreking van Graaflands jongste boek, "Gereformeerden op zoek naar God". Niet alleen de daarin besproken hervormde nota "Kerk-zijn in een tijd van Godsverduistering" (1987), maar ook de synoderapporten over homofilie en opstanding lijden aan het euvel van vaagheid, aldus Graafland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.