+ Meer informatie

Vredestein verrassing

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - De stemming op de Amsterdamse effectenbeurs was gisteren tamelijk opgewekt. De noteringen op het koersenbord konden bij een geanimeerde handel voorzichtig winst boeken. Al bij de opening van de markt noteerden de koersen een groei van enkele dubbeltjes door het flink hogere slot van Wall Streef op woensdag. Na het middaguur stegen de aandelen verder totdat de lagere opening van Wall Street de koersen iets drukte.

Van de 258 fondsen trokken er 119 aan, terwijl 85 noteringen verlies accepteerden. De CBS-stemmingsindex sloot op een stand van 112,5 punten tegenover een slot van 112,0 op woensdag. De totale omzet op Beursplein 5 bedroeg ƒ 1,1 miljard waarvan ƒ 701 miljoen aan aandelen.

Fokker was procentueel gezien de sterkste stijger onder de hoofdfondsen met een klim van 2,65 procent. De order van USAir liet de koers van Fokker met ƒ 1 stijgen tot ƒ 38,70. Philips steeg eveneens met een gulden op ƒ 44. Het elektronica-concern zal op 1 maart de jaarcijfers over 1989 bekendmaken.

De havenfondsen Pakhoed en Nedlloyd waren vast. Pakhoed mocht van de belegger ƒ 3,40 omhoog op ƒ 158,70. Nedlloyd profiteerde van de geruchtenstroom over een hogere winst per aandeel en een dividend dat met guldens zou stijgen. Na de stijging van woensdag met zes dubbeltjes trok Nedlloyd gisteren verder aan tot ƒ 86,80, een plus ƒ 1,30.

De internationals waren verdeeld. Koninklijke Olie behaalde een winst van ƒ 1,30 op ƒ 144,80. Unilever noteerde een winst van ƒ 0,60 op ƒ 151,40. Akzo daarentegen verliet de beursvloer onveranderd op ƒ 126,80. KLM moest bescheiden achteruit met twee dubbeltjes op ƒ 42,60. VERGELIJKINGS-OVERZICHT 01-02

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.