+ Meer informatie

Kom je ook naar één van onze – 16 bondsdagen?

Als verdrukking of vervolging komt...

2 minuten leestijd

Op drie zaterdagen in de maand mei hopen we weer onze —16 bondsdagen tc houden in vier plaatsen in het land. Deze bijeenkomsten vormen de afsluiting van het verenigiiigsseizoen. Dit jaar komt daar nog bij dat op deze bijeenkomsten ook de aktie „Een geopende deur" van dc —16 verenigingen die op de bondsdag zijn, wordt afgesloten. Het is altijd weer spannend om te weten wat de verenigingen bij elkaar gebracht hebben.

In Zeist. Kampen en Capeile/ Rotterdam worden op hetzelfde tijdstip bijeenkomsten gehouden voor jongeren tot twaalf jaar cn vanaf twaalf jaar. Alleen in Goes is de bondsdag nog niet gesplitst.

Het thema is

Het gaat over de bekende gelijkenis van het zaad en dan vooral over het zaad dat op steenachtige plaatsen viel of onder de doornen verstikt werd. Gelukkig was er ook zaad dat vrucht droeg, omdat het in dc goede aarde gevallen was.

Na de bijbelse vertelling (-12) of toespraak (+12) is er koor-en samenzang. Daarna wordt er een verhaal verteld. Dan wordt de aktie „Een geopende deur" afgesloten met medewerking van jongeren van de verenigingen.

Ook als je geen lid bent van een vereniging, ben je welkom. Van gemeenten waar geen vereniging is, gaan soms alle jongeren toch naar de bondsdag onder leiding van enkele ouders. Een routebeschrijving naar de kerk is bij het Bondscentrum verkrijgbaar.

De bondsdagen duren van 10.00 tot 12.00 uur. In Rotterdam-Alexanderpolder beginnen we om 9.55 uur en in Capeile aan den IJssel om 10.05 uur.

De bondsdagen worden in dc volgende plaatsen gehouden:

Zeist - 12 Zaterdag 13 mei: Nieuwe Ned. Herv. kerk. Sprekers: C. de Bode en J. Simonse.

Zeist +12 Zaterdag 13 mei: kerk Ger. Gem. Sprekers: ds. J.J. van Eckeveld en M. den Ouden.

Kampen —12 Zaterdag 20 mei: kerk Ger. Gem. Sprekers: ds. Th. van Stuyvenberg en mevr. G. Fahncr-Vos.

Kampen +12 Zaterdag 20 mei: Ned. Ger. kerk. Sprekers J.H. Mauritz en A. Kareis.

Goes —16 Zaterdag 20 mei: kerk Ger. Gem. Sprekers: ds. C.J. Meeuse en Chr. Wisse.

Rotterdam~A'polder - 12 Zaterdag 27 mei: kerk Ger. Gem. Sprekers ds. C.J. Meeuse en mevr. J. Brouwer.

Capeile aan den IJssel +12 Zaterdag 27 mei: kerk Ger. Gem. Sprekers: ds. G.J. van Aalst en A. Kareis.

Wc hopen op goede en gezegende bondsdagen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.