+ Meer informatie

Ethiopië stelt verkiezingen uit

1 minuut leestijd

NAIROBI (AP) - Ehtiopië heeft zijn eerste vrije verkiezingen, die vanwege etnische conflicten al enkele maanden zijn verschoven, opnieuw met twee weken uitgesteld.

De Ethiopische radio zei dat het parlement had besloten de verkiezingen tot 21 juni uit te stellen op verzoek van de Verkiezingscommissie, die daarvoor technische problemen en onveihgheid in sommige gebieden aanvoerde. De vice-voorzitter van de commissie, Dawit Yohannes, heeft maandag gezegd dat bij de verkiezingen voor veertien regionale raden 33 miljoen kiezers worden verwacht. In Ethiopië wonen 51 miljoen mensen.

Het uitstel wordt veroorzaakt door etnische conflicten in het oosten en zuiden van het land en meningsverschillen tussen het Ethiopisch Revolutionair Democratisch Volksfront (EPRDF) en partijen die voortkomen uit de etnische groep van de Oromo's. Het EPRDF, dat het verzet tegen de marxistische president Mengistoe Haile Mariam heeft aangevoerd, overheerst de overgangsregering die na de val van Mengistoe aan de macht kwam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.