+ Meer informatie

Delftse centrum wordt mogelijk weer verlicht

1 minuut leestijd

DELFT — De kans is groot dat de Delftse binnenstad voor het einde van dit jaar weer wordt voorzien van verlichting van diverse historische gebouwen en bruggen. Een voorstel daartoe wordt deze week door de commissie werk behandeld.

In vroeger tijd waren op diverse punten in de Delftse binnenstad enkele schijnwerpers opgesteld, die 's avonds een aantal gebouwen in het zonnetje zetten. De oliecrisis in het begin van de jaren zeventig noopten het stadsbestuur echter het licht uit te doen. Sindsdien is Delft van deze sierverlichting verstoken.

De plaatselijke VW ijvert echter al jaren voor het herstellen van de verlichting. In het Delfts Aktieplan Toerisme werd de verlichting van de historische gebouwen dan ook als actiepunt genoemd.

Het plan dat nu door het college van B en W op tafel wordt gelegd, behelst de verlichting van de Nieuwe en Oude Kerk, het Stadhuis alsmede een twaalftal bruggen in de binnenstad. De lichten zullen worden ingeschakeld, gelijk met de straatverlichting en blijven branden tot middernacht.

Het plan vergt een investering van anderhalve ton. De energie- en onderhoudskosten worden geschat op 10.000 gulden per jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.