+ Meer informatie

GPV-vragen voor archiefmateriaal zaak-Aantjes

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het in de DDR aanwezige archiefmateriaal over Aantjes, dat alleen wordt vrijgegeven op aanvraag van officiële buitenlandse instanties, moet door de Nederlandse regering aan het parlement ter kennis worden gebracht. Dit stelt het GVP-kamerlid Van der Jagt in schriftelijke vragen aan minister Wiegel (Binnenlandse zaken) en De Ruiter (Justitie). Het gaat om materiaal, met name afkomstig uit het Centrale DDR-archief in Berlijn-Oost Van der Jagt vraagt, of het waar is dat Aantjes, die lid is geweest van de geheime commissie voor inlichtingen- en veiligheidsdienst, „in een chantabele positie" verkeerd kan hebben.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.