+ Meer informatie

Gemeente Huizen breidt winkelhart uit

Kosten plan bedragen 25 miljoen gulden

2 minuten leestijd

HUIZEN - De gemeente Huizen gaat in 1990 beginnen met de uitbreiding van haar winkelhart. Hiermee haalt de gemeente naast de reeds bestaande voorzieningen ook de meer duurzame en exclusievere goederen naar het centrum. Met de uitbreiding van 7500 vierkante meter is een bedrag gemoeid van 25 miljoen gulden. De plannen zullen uitgebreid besproken worden op twee informatieavonden, te weten 10 en 11 januari 1989.

De plannen voor deze uitbreiding bestaan al langer. In 1980 werd reeds een onderzoek ingesteld naar de structuur van de winkelvoorzieningen. Een struikelblok voor de gemeente was de vraag of er een tweede supermarkt in het winkelhart van Huizen gevestigd moest worden. Er werd advies gevraagd aan het CIMK (Centraal Instituut Midden- en Kleinbedrijf), dat in september van dit jaar rapporteerde dat daarvoor ruimte bestond. Gevolg van deze "trekker", zoals een supermarkt ode wel wordt genoemd, is dat er een winkelroute ontstaat. Hierdoor wordt voorkomen dat er gebieden ontstaan waar weinig mensen winkelen.

Ook parkeerproblemen vinden in het plan een oplossing. Onder een van de nieuw te bouwen winkelblokken komt een parkeergarage voor zo'n 180 auto's. In principe is het parkeren gratis. Dit in tegenstelling tot het parkeren in Bussum en Hilversum. Ook op het gebied van autostalling worden de consumenten naar Huizen getrokken.

Supervisor

De plannen kwamen in een stroomversnelling met de aankoop van stukken grond in het oude dorp door bouwbedrijf Slokker Vastgoed BV. Onderhandelingen tussen dit bedrijf en de gemeente Huizen hadden het gevolg dat dit bedrijf de plannen zal voorbereiden en bouwen. Daarnaast wordt van de kant van de gemeente een supervisor aangesteld, die het architectonische gedeelte in het oog houdt.

De gemeente verwacht dat de bouw van de winkels in het voorjaar van 1990 kan beginnen en dat eind 1991 de deuren OMngaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.