+ Meer informatie

„Vasthouden aan bijdrage KUtunneF'

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — De districtsafdelingen Zuid-Holland van FNV en CNV hebben er dinsdag bij de Tweede kamer met klem op aangedrongen vast te houden aan de volgens de bonden gedane toezegging van de regering dat zij twee derde deel van de jaarlijkse exploitatietekorten van de Kiltunnel bij Dordrechtvoor haar rekening neemt.

De tekorten van deze tunnel (1981: 20 miljoen gulden) hangen als een molensteen om de nek van de gemeente Dordrecht en omliggende gemeenten, alsmede de provincie Zuid-Holland. De FNV schrijft in een brief aan de Kamerleden dat de toezegging van de regering als een minimum beschouwd moet worden. Bij realisering ervan moeten de lagere overheden jaarlijks nog acht miljoen gulden bijdragen in het exploitatietekort. De Tweede kamer houdt zich eind april bezig met de problemen van de Kiltunnel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.