+ Meer informatie

België alweer in problemen

1 minuut leestijd

BRUSSEL — De nieuwe Belgische centrumrechtse regering van Mark Eyskens, pas vijf weken in functie, balanceert alweer op de rand van een crisis. Zoals te verwachten viel is binnen het kabinet grote onenigheid ontstaan over het te voeren econoinische beleid waarop ook de regering Martens ten val kwam.

Door de interne problemen moest woensdag de lang tegemoet geziene bijeenkomst van regering, vakbonden en werkgevers worden uitgesteld. Tijdens deze bijeenkomst zou de regering haar voorstellen uiteen zetten om de Belgische economie uit het slop te halen. Voor de bijeenkomst is geen nieuwe datum vastgesteld.

De kranten in België meldden woensdag dat de socialistische coalitiegenoten van de christendemocraat Eyskens hebben aangedrongen op het uitschrijven van vervroegde algemene verkiezingen tegen het einde van juni. De Belgische socialisten hopen in het kielzog van de verkiezing van Frangois Mitter

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.