+ Meer informatie

"Familievideo Castro verkocht"

2 minuten leestijd

MIAMI (ANP) - Een videoband van het huiselijke leven van de bekendste familie Castro van Cuba is in Miami (VS) aan een lokaal tv-station verkocht. Dit heeft El Nuevo Heraldo uit dezelfde plaats gisteren gemeld.

Het zou gaan om de eerste openbaar geworden videoband die bij de Castro's thuis "in de bunker" is gemaakt. Een ex-schoondochter van de Cubaanse heerser Fidel Castro, Dachel Torralba, nam een maand geleden de wijk naar de VS. Ze heeft de band verkocht aan het station Canal23/Univisión. De directeur van de omroep, Luis Fernández Rocha, is razend enthousiast maar wilde niet zeggen hoeveel hij heeft betaald.

"Otto", een naar Florida gevluchte ex-medewerker van de Cubaanse geheime dienst, meent dat het verlies van de videoband grote ongerustheid heeft veroorzaakt in Havana. De band toont het vooralsnog verhulde privé-leven van Castro en zijn kinderen en kleinkinderen.

Otto stelt dat de vrouw van Castro, Dalia Soto, de familie "enorm domineert." Zij poogt iedereen, inclusief reeds gescheiden partners van haar kinderen, in "de bunker" van de familie in Santa Fe, vlak ten westen van Havana, vast te houden.

Inmiddels zijn toch drie voormalige partners van zoons van Castro naar het buitenland uitgeweken. De overige twee, Liset Ulloa en Idalmis Menéndez, wonen in Madrid. Zij waren getrouwd met respectievelijk Antonio en Alex Castro. Dachel Torralba is, na Liset Ulloa, met Antonio getrouwd geweest.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.