+ Meer informatie

Nauwe relatie kijkgedrag met politieke kleur

1 minuut leestijd

HILVERSUM (ANP) - Nederland 2 is het populairst onder PvdA-kiezers en het minst in trek bij de D66'ers. RTL4 valt het meest in de smaak bij de aanha ng van LPF. Nederland 1 trekt vooral kiezers van SGP, ChristenUnie en CDA.

Dat blijkt uit onderzoek van bureau Intomart en NOS Kijk- en Luisteronderzoek in de laatste week van oktober. Hierin werd kijkgedrag afgezet tegen politieke voorkeur.

Gemiddeld keken volwassenen 2 uur en 20 minuten per avond televisie. Aanhangers van PvdA keken het meest van alle politieke stromingen: gemiddeld 20 minuten langer dan het gemiddelde. Het minst keken stemmers op de SGP en ChristenUnie, nog geen 1,5 uur per avond.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.