+ Meer informatie

Betrekkingen tussen Egypte en Libië weer onder spanning

1 minuut leestijd

BEIROET — De regering van Libië heeft een iin krachtige bewoordingen gestolde verküiaring uitgegeven waarin wordt ontkend dat de Egyptenaren in Libië sileoht worden behandeld en dat Egyptische boeken over de oktober-oorlog met Israël zijn ver-

boiden. '

In de verklaring wordt Egypte ervan beschuldigd speciale radiostations te hebben opgericht om burgervliegtuigen van Libië' te kwellen en hun verkeerde richtingen op te sturen „hoewel dit tot een ramp kan lelden" De Libische verklaring werd in Beiroet verspreid door het Libische persbureau Arna.

Berichten over slechte behandeling van Egyptenaren. in Libië en een verbod op Egyptische boeken waren verschenen in verscheidene kranten van Caïro. Volgens de kranten had een eni ander de Egyptische regering ertoe gedwongen haar schepen opdracht te geven geen Libische havens aan te doen. De Libische verklaring suggereert echter dat de autoriteiten in Caïro hebben besloten „hun schepen op andere routes in te zetten nu het Suezkanaal zal worden heropend omdat dat winstgevender is".

Ondertussen werd in Caïro bekend, dat Egypte zijn ambtenaren verboden heeft particuliere bezoeken te brengen aan Libië. De betrekkingen tussen de twee landen zijn al geruime tijd slecht.

ISRAËLISCHE MINISTER

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.