+ Meer informatie

IND zet 115 illegale Bulgaren uit

1 minuut leestijd

RIJSWIJK (ANP) - De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft vanochtend 115 illegale Bulgaren met een chartervlucht uitgezet naar Bulgarije. Zij zijn gisteravond gearresteerd bij politieacties in Den Haag en Rotterdam, aldus een IND-woordvoerder.

Het gaat om 76 mannen, 36 vrouwen en drie kinderen. De woordvoerder kon niet zeggen hoeveel mensen in totaal zijn aangehouden. Het is de achtste chartervlucht naar Bulgarije sinds begin dit jaar. Inclusief de personen die dinsdagavond zijn gearresteerd, zijn ongeveer 600 Bulgaren aangehouden en uitgezet.

In Den Haag hield justitie 82 personen aan, van wie 62 Bulgaren. De actie vond plaats in samenwerking met gemeente, brandweer, vreemdelingenpolitie en energiebedrijf Eneco. Onder de mensen die vanochtend per vliegtuig naar Bulgarije zijn gegaan, waren ook twaalf straatprostituees die afgelopen weekeinde in Den Haag zijn aangehouden. Hoeveel mensen de politie nog vasthoudt, is onbekend.

In Rotterdam hield de politie zeventien Bulgaarse mannen, vrouwen en kinderen aan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.