+ Meer informatie

Concentratie

2 minuten leestijd

Hoewel het wenselijk zou zijn alle afvalverwerkende activiteiten te concentreren in de onmiddellijke nabijheid van de vuilstortplaats, maakt Raas duidelijk dat dit niet is gelukt. ..Het Havenschap Vlissingen voelde daar niet veel voor en wilde deze grond liever vrijhouden voor grootschalige industrie. Omdat er daarnaast ook te veel geluidsoverlast voor de kern Nieuwdorp zou ontstaan, wordt het afvalcentrum nu gerealiseerd op een overboek ten oosten van Total". De totale oppervlakte van dit terrein bedraagt ongeveer 30 hectare, er daarvan nodig is voor het afvalcentrum kan Raas nu nog niet zeggen. Hij denkt dat er voor de composteringsinstallatie. inclusief een aantal bedrijfsgebouwen, zp'n 3 hectare nodig is.

Ten aanzien van de tijdsplanning is Raas voorzichtig. ..Onze streefdatum is 1 januari 1993, maar omdat de MER-procedure ook een aantal maanden in beslag neemt, weet ik niet of we dat halen". Overigens geeft Raas aan dat het van groot belang is dat alle stappen in het proces ook qua tijd goed op elkaar zijn afgestemd. „Zijn we straks zover dat we het huisvuil gescheiden kunnen ophalen, maar nog niet kunnen verwerken, dan werkt dat ontmoedigend voor de burgers. Anderzijds moet voorkomen worden dat de composteringsinstallatie straks klaar is, terwijl de gemeenten het huisvuil nog niet gescheiden kunnen ophalen. Want dan werkt het natuurlijk ook niet".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.