+ Meer informatie

Recordgroei van werk en woningen Almere

„Goede vooruitzichten voor jaren '90"

2 minuten leestijd

ALMERE — Burgemeester De Cloe van Almere heeft in zijn nieuwjaarstoespraak voor de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) de voorspoedige ontwikkeling van de stad en de goede vooruitzichten voor de jaren negentig benadrukt.

De groei van de bevolking -7200 nieuwe inwoners in 1989— is volgens de burgemeester uniek te noemen. Ook de woningbouwproduktie zorgde het afgelopen jaar voor een nieuw record: ruim 3100 woningen. Ook voor 1990 is een aantal van rond de 3000 woningen voorzien.

Volgens hem is 'dit een gunstige ontwikkeling, te meer daar het aantal gesubsidieerde contingenten terugloopt en de afhankelijkheid van de marktsector dus groter wordt. Er is een groeiende belangstelling voor do duurdere koopwoningen. Ook de verkoop van kavels voor individuele woningbouw heeft zich de afgelopen vier jaar enorm ontwikkeld: van ongeveer 5000 vierkante meter in 1986 naar circa 55.000 vierkante meter in 1989.

Opvallend noemt hij hierbij de stijgende belangstelling uit het Gooi: in 1988 was 2 procent van de kopers van een individuele kavel afkomstig uit het Gooi. In 1989 was dit 17 procent. Ook de groei van de werkgelegenheid heeft in 1989 een nieuw record bereikt. In Almere zijn er vorig jaar 1828 nieuwe full-time-arbeidsplaatsen bij gekomen. In vergelijking met 1988, toen 855 nieuwe arbeidsplaatsen geschapen werden, is de groei dus meer dan verdubbeld.

Door de realisering van belangrijke voorzieningen wordt een stevige basis gelegd voor de jaren '90. Hierbij valt te denken aan het Flevoziekenhuis (in aanbouw, opening begin 1991) en de start van het geïntegreerde mbo (mts/meao) in augustus van dit jaar.

Wisselprijs

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de VBA is ook de wisselprijs voor het meest ondernemende Almeerse bedrijf van 1989 uitgereikt. De prijs is deze keer door het college van B en W toegekend aan het opleidingsen servicebureau Erkens in AlmereStad. Dit bedrijf heeft een bijzonder pakket computeropleidingen ontwikkeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.