+ Meer informatie

En verder

3 minuten leestijd

Gedenksteen Eben-Haëzerschool

BARNEVELD. Ds. J. Roos en directeur W. Kole hebben woensdagmiddag een gedenksteen onthuld in de nieuwe Eben-Haëzerschool in Barneveld. Aan de Schoutenstraat in Barneveld wordt momenteel druk gebouwd aan een schoolgebouw voor de ongeveer 700 leerlingen van de reformatorische Eben-Haëzerschool. Het complex telt 31 leslokalen, 2 speellokalen en 2 gymzalen. De school gaat uit van de Gereformeerde Gemeente in Nederland in Barneveld.

De predikant van deze gemeente, ds. J. Roos, hield woensdagmiddag een korte meditatie naar aanleiding van Jesaja 56:8b: „Ik zal tot Hem nog meer vergaderen, nevens hen, die tot Hem vergaderd zijn.” De voorzitter van het schoolbestuur, G. Klaassen, hield ook een toespraak. Achter de nieuwe school komen nog twee reformatorische scholen: de Rehobothschool en de Ds. D. A. Detmarschool uit Ede.

Onderwijsprijs

KRABBENDIJKE. Het Calvijn College in Krabbendijke heeft donderdag de Zeeuwse Onderwijsprijs gewonnen in de categorie voortgezet onderwijs. SGP-gedeputeerde Van Heukelom reikte de prijs uit op het provinciehuis in Middelburg. De school kreeg de prijs voor het praktijkonderwijsproject Wonen, waarbij leerlingen op een echte woonlocatie worden voorbereid op zelfstandig wonen. Basisschool De Zevensprong uit Krabbendijke kreeg de prijs in de categorie basisonderwijs voor lessen over een moestuin. Beide scholen vertegenwoordigen Zeeland op 25 maart in Rotterdam tijdens de finale van de Nationale Onderwijsprijs.

Koningin Wilhelminaschool

OUDERKERK A/D IJSSEL. Wethouder Boere van de gemeente Ouderkerk aan den IJssel heeft donderdag de sleutel van de nieuwe Koningin Wilhelminaschool in die plaats overhandigd aan directeur Segers van de Vereniging Protestants Christelijk Primair Onderwijs (PCPO) in de Krimpenerwaard en directeur Van Toor van de Koningin Wilhelminaschool. Het schoolgebouw werd vorige week opgeleverd. Nu resteert nog de bouw van de berging bij de school en de herinrichting van het openbaar gebied rondom de school en het schoolplein. De ingebruikname van de school staat gepland voor 30 januari.

Curadomi Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT. Curadomi heeft woensdag een zorgkantoor geopend in Zwijndrecht. De officiële openingshandeling werd verricht door wethouder J. de Witte. Het team van Curadomi, dat dertien leden telt, werkt in Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Ridderkerk. De medewerkers bieden persoonlijke verzorging, verpleging, huishoudelijke hulp en 24 uurszorg.

Voorheen hoorden de medewerkers bij het team Dordrecht e.o., dat is gevestigd in Sliedrecht. Sinds een jaar is het team Zwijndrecht een zelfsturende groep. Het team zocht daarom een eigen onderkomen.

Onderscheiden

KAMPEN. J. W. van ’t Ende en W. A. Klumpje zijn vrijdagavond benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege hun inzet voor de brandweer IJsselland. De onderscheidingen werden uitgereikt tijdens een korpsavond in Kampen. Van ’t Ende was 31 jaar vrijwilliger bij de post IJsselmuiden. Hij was chauffeur en functioneel bevelvoerder. Sinds 2010 is hij diaken in de hervormde gemeente van IJsselmuiden en Grafhorst. Hij zet zich in voor tehuizen van stichting Philadelphia in IJsselmuiden en verzorgt de cd-opnamen van kerkdiensten.

Klumpje was 21 jaar betrokken bij de brandweer en werd onder andere opgeleid tot hoofdbrandwacht en redder-pionier. Ook zette zij zich in voor de ondernemingsraad. Van 1977 tot 2005 zette ze zich in als EHBO-vrijwilligster. Sinds 2005 is zij mantelzorgster voor haar moeder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.