+ Meer informatie

Bangladesj verkeert in noodsituatie

Overstromingen en epidemieën

1 minuut leestijd

DACCA — Bangladesi en Noordoost Indië, die toch al getdstml worden door overstromingen, srien zich nu oog in oog met een andere vijand geplaatst: de epidemieën. In delen van Bangladesj rajn volgens officiële regeringsbronnen al meer dan 2.000 mensen aan cholera gestorven. In de dichtst bevolkte Indiase staat Uttar Pradeq is nu ook cholera uitgetawken.

Medische teams hebben opdracht gekregen om zoveel mogelijk de helpende hand te bieden in de getrofffen gebieden. Duizenden mensen zijn gestrand op hoger gelegen stukken land en zijn daaixJoor vrijwel geïsoleerd. De regeringen van India en Bangladesj stellen alles in het werk-om deze mensen van voedsel en andere voorraden te voorzien voordat het te laat is.

DACCA

Een van de meest getroffen gebieden in Bangladesj is 'de streek waarin de hoofdstad Dacca ligt. Meer dan een miljoen mensen zijn hier al dakloos. Meer dan 100.000 mensen hebben nu onderdak gevonden in een honderdtal kampen. Duizenden mensen zijn nog op weg naar de stad in de hoop daar voedsel en onderdak te vinden.

Elders In Bangladesj is de waterstand in de rivieren de Jamuria, Brahmaputra, Surma en Sitalakhya teruggelopen. Op sommige plaatsen konden voor de eerste maal in twee weken spoorwegverbindingen worden hersteld. In India blijven helikopters voedsel en andere schaarse middelen boven de getroffen gebieden neergooien. Meer dan 500 spoorwagons worden in dit land gebruikt om de daklozen tijdelijk op te vangen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.