+ Meer informatie

Haars handelen onmenselijk

Vluchtelingenwerk

1 minuut leestijd

UTRECHT - De Vereniging vluchtelingenwerk Nederland heeft staatssecretaris Haars van Justitie donderdag per telegram van beschuldigd een „onmenselijk beleid" voeren ten aanzien van de christen-Turken die uit angst voor onderdrukking uit hun land zijn gevlucht en hier politiek asiel zoeken.

Volgens de vereniging zijn dwars tegen de gebruikelijke beroepsprocedures en toezeggingen van Justitie in de afgelopen dagen minstens veertig christen-Turken in Twente en Amsterdam van hun bed gelicht. Zeke de helft van hen zit momenteel in een huis van bewaring te wachten op het moment dat ze de grens worden over gezet en enkele Turken zijn inmiddels al zonder pardon op het vliegtuig naar „huis" gezet, aldus de Vereniging vluchtelingenwerk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.