+ Meer informatie

Vernieuwing

1 minuut leestijd

De bekering van een zondaar is niet de „verandering" van 's mensen wezen of van de vermogens der ziel, maar een „vernieuwing en herstel" van die reinheid en heiligheid, die door 's mensen val verloren was, met de vernietiging van die natuurlijke verdorvenheid, die in al de krachten der ziel is. Dit is het werk van God en van God alleen. En dat wel op deze manier: Allereerst, wanneer het Gode behaagt in iemand verandering te werken, zo doet Hij dat niet eerst in het ene deel en dan daarna in het andere, zoals hij, die een vervallen huis bij stukken en brokken herstelt; maar het werk, zowel wat aangaat het begin als de voortgang en de voltooiing, is in de gehele mens en in ieder deel tegelijk, inzonderheid in het verstand, geweten, wil en genegenheid, gelijk integendeel, toen Adam het beeld Gods verloor, hij het in ieder deel verloor.

William Perkins („Mosterdzaadje")

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.