+ Meer informatie

Partiële leerplichl moet veel en grote faciliteiten krijgen

2 minuten leestijd

Gratis onderwijs, huurboeken, vergoeding van reiskosten, bibliotheken en mediatheken dienen er te komen voor de gedeeltelijk leerplichtige werkende jongeren van 15 tot 18 jaar Dit pakket faciliteiten is minister Van Kemenade van Onderwijs tweede dag partiële leerplicht.

De werkgroep vindt, dat van cursisten, die aan niet-volledig dagonderwijs deelnemen, geen cursusgeld mag worden geheven. De reiskostenvergoeding moet ook gelden voor de 15-18-jarigen, die beroepsbegeleidend onderwijs volgen, zoals ze ook bestaat voor deelnemers aan het vormingswerk.
Als de instituten voor onderwijs en vorming van de partieel leerplichtigen er om vragen zou een startsubsidie moeten worden verstrekt voor de instelling van een boekenfonds, zodat de cursisten de boeken aan het instituut kunnen huren. Voor een goede ontwikkeling van de onderdelen van een educatief programma is het noodzakelijk, dat gebruik kan worden gemaakt van een bibliotheek en een mediatheek, voorzieningen, die binnen de onderwijsinstituten nog onvoldoende zijn ontwikkeld. Voorgesteld wordt hiervoor ƒ 1.000,- plus ƒ 2,- per cursist beschikbaar te stellen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.