+ Meer informatie

Kemp krijgt op aantal punten vrijspraak

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - De voormalige afvaltransporteur Simon Kemp uit Hazerswoude is vandaag door het gerechtshof in Den Haag veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk. In hoger beroep kwam het gerechtshof op een groot aantal punten tot vrijspraak. Door de rechtbank werd Kemp vorig jaar veroordeeld tot vier en een half jaar cel. Procureur-generaal J. Couzijn had in hoger beroep zes jaar cel geëist.

Kemp is schuldig bevonden aan valsheid in geschrifte, omkoping van ambtenaren, onjuiste belastingaangifte en deelname aan een rechtspersoon die het plegen van misdrijven tot oogmerk heeft. Kemp is onder meer vrijgesproken van het storten van een partij chemische afvalstoffen in de Coupépolder, afkomstig van het bedrijf Draka. Hij is evenmin veroordeeld voor illegale stortingen in Mellery in België.

Kemps advocate, mr. Y. van Boxel, reageerde verheugd op de uitspraak: „Kemp is vrijgesproken van alle milieudelicten. Hij heeft een enorme strafvermindering gekregen". Twee voormalige medewerkers van Kemp kregen ook aanzienlijk lagere straffen van het hof opgelegd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.