+ Meer informatie

Overleg Daf en vakorganisaties over reorganisatie

1 minuut leestijd

EINDHOVEN (ANP) - Hef overleg tussen Daf en de vakorganisaties over de grootscheepse reorganisatie bij de vrachtwagenproducent is gisteren begonnen. Volgens bestuurder F. Kooien van de Industriebond FNV zijn er goede, concrete afspraken gemaakt over de inbreng van de bonden. Bij Daf vervallen de komende twee jaar 1600 arbeidsplaatsen, waarvan 400 in Nederland.

De voorgenomen reorganisatie is met name gericht op een vermindering van het zogenaamde indirecte personeel. Dat zijn mensen die niet daadwerkelijk betrokken zijn bij de produktie. Volgens Kooien zullen intern grote aantallen werknemers van functie moeten veranderen. „De komende twee jaar worden in Eindhoven ook mensen aangenomen. Bovendien zullen er Engelsen hier komen werken. Uitgaande van de 400 arbeidsplaatsen die per saldo verdwijnen, zijn er dus veel meer functies in het geding bij deze reorganisatie", aldus Kooien.

Een duidelijk beeld van de plannen van Daf hebben de bonden nog niet, omdat nog allerlei studies niet zijn afgerond. Het bedrijf heeft toegezegd dat de bonden onmiddellijk zullen worden geïnformeerd zodra dat wel het geval is. Volgens Kooien staat het voor hem nog geenszins vast dat ook in voldoende mate in de top van het bedrijf zal worden gereorganiseerd.

„Een teken aan de wand is dat de raad van bestuur het aantal overlegniveaus niet wil terugbrengen van zeven naar vier zoals aanvankelijk de bedoeling was, maar naar vijf. Ik sluit niet uit dat dit is gebeurd om er mensen uit de top in onder te brengen", aldus Kooien.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.