+ Meer informatie

Twee tennisbanen erbij in Aalburg

Fractie SGP stemt tegen voorstel

1 minuut leestijd

AALBURG — De meerderheid van de raad besloot donderdagavond de tennisaccommodatie bij zwembad Veldzicht met twee tennisbanen te vergroten en een bedrag van 122.000 gulden beschikbaar te stellen. De fractie van de SGP was tegen.

Het college had reeds voorbereidende besprekingen gehad met het bestuur van de Lawn Tennis Club Aalburg. Laatstgenoemde werd verzocht de noodzaak van deze uitbreiding aan te tonen. Aan dit verzoek werd voldaan door een bestand te tonen van inmiddels 220 leden.

Principe
De heer J. C. van Gammeren was namens de SGP-fractie principieel tegen de uitbreiding. Verder meende hij dat de LTC wel een lange ledenlijst had, maar dat er weinig gebruik van de banen werd gemaakt. Ook waren er klachten over het gebruik van energie. Enkele keren heeft de hele nacht de verlichting gebrand. Burgemeester Boender antwoordde hierop, dat dit geheel voor rekening is van de LTC. De heer C. A. Hendriks had weinig moeite met het voorstel. „Wij hebben gelukkig nog zes speeldagen in plaats van zeven." Het PvdA-raadslid J. Vos achtte zelfwerkzaamheid meer dan nodig in deze tijd. "Steeds ging het om het kostenaspect, wanneer het over de peuterspeelzaal, de bibliobus en jubileumbijdragen ging, maar hier...?", vroeg hij zich af. Daar hij echter geen tegenstander van sport was, stemde hij toch voor het voorstel van b en w.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.