+ Meer informatie

Stichting gaat bodemvervuiling onderzoeken

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) Een speciale stichting gaat In Zuid-Holland onderzoek verrichten naar bodemverontreiniging bij ruim 38.000 bedrijven. In de eerste vijf jaar zal de stichting hiervoor 6500 bedrijven aanschrijven, waarvan wordt gedacht dat de terreinen het meest verontreinigd zijn. Hiervoor wordt vervolgens een saneringsplan opgesteld. Dit maakte de provincie gisteren bekend.

De projectgroep Voorbereiding Bodeminventarisatie Bedrijfsterreinen Zuid-Holland heeft het advies samengesteld om een aparte stichting op te richten. Deze kan eind dit jaar aan het werk en kost jaarlijks 1,5 miljoen gulden, die voor de helft worden opgebracht door het bedrijfsleven.

Het initiatief in Zuid-Holland is een uitvloeisel van de aanbevelingen van de landelijke commissie Oele. Vrijwilligheid van de bedrijven om mee te werken staat voorop. De initiatiefnemers van de stichting denken bedrijven voor vrijwillige bodemsanering over de streep te kunnen trekken door goede informatievoorziening, wervend en begeleidend optreden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.